Home VestiEkonomija Prodaje se hotel Jugoslavija, javno nadmetanje 22.marta

Prodaje se hotel Jugoslavija, javno nadmetanje 22.marta

by bifadmin

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju preduzeća „Denjub riversajd“ (Danube Riverside d.o.o) u stečaju, čija je najvažnija imovina čuveni beogradski hotel „Jugoslavija“.

Stečajni dužnik „Denjub riversajd“ prodaje se javnim nadmetanjem kao pravno lice, po početnoj ceni od 3.176.997.271 dinara, odnosno nešto više od 27 miliona evra.

Najvažnija imovina stečajnog dužnika, kako se u oglasu o prodaji navodi, su zgrada hotela „Jugoslavija“ u Bulevaru Nikole Tesle i udeo u svojini nad građevinskim zemljištem na katastarskoj parceli 2442/1 (Katastarska opština Zemun) na koje se nalazi hotel.

Površina cele parcele je 45.613 kvadratnih metara, od čega je 13.981 kvadratni metar pod objektima. Nosilac prava na pomenutoj parceli je, pored stečajnog dužnika „Denjub riversajda“, kompanija „MV Investment“ iz Beograda koja je u stoprocentnom vlasništvu „Milenijum tima“.

Dodaje se da pravno razgraničenje, u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, nije izvešeno, kao ni fizička deoba zemljišta, pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

U toku je parnični postupak

U oglasu se navodi i da je pred Privrednim sudom u Beogradu u toku parnični postupak po osporenom izlučnom zahtevu Luke Beograd AD, gde je tužilac protiv stečajnog dužnika i „MV Investment“ pokrenuo imovinsko pravni zahtev koji tereti deo katasterske parcele 2442/1 КO Zemun, a koja čini imovinu koja ulazi u pravno lice.

Podsetimo, upravo je „MV Investment“ finansirao izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za Blok 11 i dela Bloka 10, kojim se predviđa rekonstrukcija Hotela Jugoslavija i gradnja kula uz zgradu hotela, visokih do 155 metara.

Ostalu imovina stečajnog dužnika, kako se navodi u oglasu, čine lusteri i bista, skulptura, delo Aleksandra Zarina.

Napominje se, između ostalog, da se u okviru hotela „Jugoslavija“ nalazi luster-tavanica koji je rešenjem Muzeja primenjene umetnosti određen za dobro koje uživa prethodnu zaštitu Muzeja, a predstavnja deo procenjene imovine.

Rok za optkup prodajne dokumentacije, po ceni od tri miliona dinara, je 11. mart, dok se depozit na račun stečajnog dužnika mora uplatiti najkasnije do 15. marta.

Javno nadmetanje će se održati 22. marta u 12 časova, u hotelu „Jugoslavija“.

Izvor: N1
Foto: Bing

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar