Home VestiEkonomija Milenijalci na putu su da postanu „najbogatija generacija u istoriji“

Milenijalci na putu su da postanu „najbogatija generacija u istoriji“

by bifadmin

Prema istraživanju jedne britanske konsultantske kuće, rođeni između 1981. i 2000. godine, poznati kao milenijalci na putu su da postanu „najbogatija generacija u istoriji“.

Knight Frank, konsulatantska kuća iz Londona osnovana 1896. godine, objavila je svoj 18. izveštaj o bogatstvu, i najavila da će ova generacija profitirati od „seizmičkih“ nenadanih prihoda u narednih 20 godina, zahvaljujući imovini koju su akumulirale generacije pre njih, piše Bonitet.com.

Već je pisano o tome da će tokom narednih 20 godina svet doživeti najveći transfer bogatstva u istoriji.

75% milenijalaca očekuje da će se njihovo bogatstvo povećati 2024. godine

Dok se distribucija bogatstva možda mijenja između regiona svijeta, još veća promjena se dešava između generacija. Promena će dovesti do premeštanja imovine od 90 biliona dolara između generacija samo u SAD, „što će bogate milenijalce učiniti najbogatijom generacijom u istoriji“, naveo je Knight Frank.

Istraživanje je pokazalo da 75% milenijalaca očekuje da će se njihovo bogatstvo povećati 2024. godine, u poređenju sa 53% u baby boomer generaciji (oni rođeni između 1946. i 1964.), 56% u generaciji X (1965. do 1980.) i 69% u mlađoj generaciji Z.

Dok čekaju na svoje nasljedstvo, mnogi milenijalci se i dalje ‘oporavljaju’ od niza ekonomskih šokova, sa krahom 2008. praćenom nizom finansijskih prepreka izazvanih pandemijom, Brexitom i ratom u Ukrajini.

Kao rezultat povećanja kirija, oni su potrošili veći dio svog prihoda na troškove stanovanja i suočili su se sa značajnim izazovima da priušte sopstvene domove ili da sačuvaju novac penziju. Uslovi su podstakli sliku da su milenijalci – lišeni cilja da uštede svoj prihod za sticanje imovine – troše svoj novac na luksuzan život.

U stvarnosti, njihova buduća finansijska moć će verovatno biti lutrija podela, uglavnom određena nasleđem od prethodnih generacija, uključujući imovinu.

Lijam Bejli, globalni šef istraživanja u Knight Franku, rekao je da će promena u bogatstvu verovatno pomoći naporima da se milenijalci usredsrede na održive investicije i promene u svom ponašanju, pre svega u potrošnji.

Ako se to desi, onda su oni stvarno na putu da postanu „najbogatija generacija u istoriji“.

Izvor:Bonitet.com
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar