Home VestiEkonomija Na pijaci „Bajloni“ može se kupiti nojevo jaje po ceni,…

Na pijaci „Bajloni“ može se kupiti nojevo jaje po ceni,…

by bifadmin

Iako se neki mogu zapitati da li je cena previsoka, malo je poznato da jedno nojevo jaje može zameniti čak 30 kokošijih jaja

Nesvakidašnja ponuda obogatila je izlog jednog lokala na beogradskoj pijaci „Bajloni“. Na slici koja kruži društvenim mrežama, može se videti da je „Bajlonijeva“ pijaca dobila još jedan potpuno neuobičajeni proizvod – nojevo jaje.

Ovo iznenađujuće jaje može postati vaše po ceni od čak 2.990 dinara.

Iako se neki mogu zapitati da li je cena previsoka, malo je poznato da jedno nojevo jaje može zameniti čak 30 kokošijih jaja i obezbediti obrok za do 15 ljudi. Takođe, zanimljivo je napomenuti da je cena jednog nojevog jajeta ekvivalentna ceni čak dva bika.

Nojeva jaja su poznata po svojoj veličini i nutritivnim vrednostima. Obično su veća od kokošijih jaja i mogu biti teška i do 1,5 kilograma, sa debljim i tvrđim ljuskom.

Nojeva jaja su bogata proteinima, vitaminima i mineralima, čineći ih popularnim u mnogim kuhinjama širom sveta. Jaja se mogu koristiti na sličan način kao i kokošija jaja, iako je njihova veličina obično veća, pa jedno nojevo jaje može zameniti više kokošijih jaja u receptima.

Takođe, nojeva jaja se ponekad koriste kao dekorativni elementi u umetnosti i rukotvorinama zbog svoje veličine i atraktivnog izgleda.

Izvor:24sedam,rs

Foto: Piksabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar