Home Promo Na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, predstaviće se prvi put traktor na električni pogon

Na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, predstaviće se prvi put traktor na električni pogon

by bifadmin

Najveća priredba Novosadskog sajma, 91. međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana od 18. do 23. maja. U pripremi su svi poznat segmenti među kojima važno mesto zauzima Izložba poljoprivredne mehanizacije koju će predstaviti izlagači iz Srbije, ali i iz inostranstva – Italije, Turske, Austrije, Mađarske, Španije, Kine, Slovenije.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije godinama je okosnica Izložbe poljoprivredne mehanizacije. Ove godine će od 18 članica na Poljoprivrednom sajmu nastupiti 17, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

„Ostalo je oko mesec i po dana do najveće sajamske manifestacije koja se održava na Novosadskom sajmu i svakako najznačajnije priredbe. Sajam je jedan od najznačajnijih partnera Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Za one koji ne znaju, Udruženje je osnovano na Sajmu 2008. godine i do danas imamo uspešnu saradnju, rekla je Marija Antanasković, generalni sekretar Poslovnog udruženja.

„Mehanizacija jeste okosnica Poljoprivrednog sajma. Udruženje okuplja 18 članica i ove godine će nastupiti sedamnaest članica koje su pripremile bogatu izložbu mehanizacije i operedelile se, u ne baš tako pogodnim uslovima na tržištu, na ovaj korak. Međutim, kako bi izašli u susret poljoprivrednicima i u nadi da će se poboljšati situacija na tržištu, očekujemo da ćemo u vreme Sajma imati konkretnije mere što se tiče subvencija kupovine mehanizacije, ali i da će poljoprivrednici biti u boljem položaju kako bi realizovali kupovinu. U odnosu na manifestacije u regionu, za naše Udruženje, ovo je jedna od najznačajnijih priredbi na Balkanu“, dodala je Antanasković.

Između 300 i 400 različitih dobavljača su saradnici Poslovnog udruženja, različitih brendova, a među članicama su i proizvođači poljoprivredne mehanizacije koji su ujedno izvoznici i koji nastupaju i na inostranim sajmovima, gde predstavljaju našu industriju.

„Osvrnuću se na novitete i na ono šta su članice pripremile za predstojeći 91. međunarodni poljoprivredni sajam. Krenuću od domaćeg proizvođača Fabrike poljoprivrednih mašina iz Boljevca. Oni su jedan od najznačajnijih proizvođača iz tzv domaće proizvodnje. Osim svog programa predstaviće i neke novitete koji se tiču kosačica i malčera, a izložiće ih u saradnji sa svojim partnerom i oko petnaestak traktora SOLIS. Kuriozitet će biti predstavljanje robota AGRAR u skladu sa trendovima nove tehnologije. Robot je nastao kao plod saradnje ovog preduzeća i Mašinskog fakulteta u Nišu“, kaže Atanacković.

IMT i TAFE predstavljaju novitete

Domaća kompanija IMT koja će imati više premijera zahavljujući saradnji sa svojom matičnom kućom Kompanijom TAFE. Posle premijernog prikazivanja prototipova u Hanoveru, posetioci Poljoprivrednog sajma će imati priliku da vide traktor E30 na električni pogon, kao i traktor koji koristi hidrogen kao gorivo od 55 KS (konjskih snaga), a osim toga, prvi put pod markom IMT biće prikazan i traktor MAGNA.

Potrudili smo se da pripremimo bogatu izložbu, što je potvrda da su članice promoteri novih tehnologija, ali ujedno i ponuda je takva za različite potrebe tržišta, s obzirom na to da su kao što znate imanja različita, zaključila je Marija Antanasković.

-Danas ovu konferenciju posvećujemo Poslovnom udruženju uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Oni su naši krucijalni partneri, bez njih ovaj Sajam ne bi mogao da bude to što jeste godinama. Nastupaju na više od 18 hiljada kvadrata, a sa njima pravimo sajmove zahvaljujući izlagačima koji iznose najnovije, najmodernije modele iz celog sveta, a koji će se naći i na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, rekao je Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadskog sajma. – Posetioci će imati šta da vide. Osim Izložbe mehanizacije tu se i Izložba stoke, Izložba organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla i „Srpski kvalitet“, piva zanatske proizvodnje… ocenjivanje kvaliteta se nastavlja i pripremamo mnogo sadržaja u Kongresnom centru, dodao je Nikola Lovrić.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar