Home Promo Antidoping agencija Srbije domaćin godišnjeg sastanka centralnoevropske antidoping organizacije

Antidoping agencija Srbije domaćin godišnjeg sastanka centralnoevropske antidoping organizacije

by bifadmin

Antidoping agencija Republike Srbije bila je domaćin redovnog godišnjeg sastanka Centralnoevropske antidoping organizacije (CEADO) u Beogradu.

Sastanak je okupio nacionalne antidoping agencije članica CEADO-a radi koordinacije aktivnosti i razmatranja aktuelne situacije u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Događaju su prisustvovali i Sebastien Gilot, direktor Svetske antidoping agencije za Evropu i Dejan Bojović, posebni savetnik u Ministarstvu sporta.

„Veoma smo ponosni što smo bili domaćini godišnjeg CEADO skupa i što smo imali priliku da zajedno sa našim partnerskim agencijama razmenimo iskustva, ideje i najbolje prakse u borbi protiv dopinga. Ovaj sastanak predstavlja potvrdu uspešne saradnje Srbije sa drugim zemljama i važan korak ka očuvanju čistog sporta i zaštiti integriteta takmičenja, a postignuti dogovori i zaključci će nam pomoći da unapredimo naše aktivnosti i zajednički radimo na očuvanju čistog sporta. CEADO ostaje posvećen ostvarivanju svojih ciljeva u borbi protiv dopinga u sportu, u skladu sa Svetskim antidoping programom – izjavila je prof dr. Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije.

CEADO je osnovan 2019. u Budimpešti i okuplja nacionalne antidoping agencije iz Srbije, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke i Rumunije. Ove zemlje dele ne samo dugu istorijsku vezu, već i zajedničke vrednosti i ideje.

Glavni ciljevi rada CEADO-a su usklađivanje praktičnih pitanja u vezi sa Svetskim antidoping kodeksom i međunarodnim standardima, razmena iskustava i razvoj zajedničkih ideja o obrazovanju i strategijama prevencije, deljenje informacija i znanja u programima testiranja i obaveštajnih podataka, kao i promovisanje saradnje između javnih vlasti u vezi sa sprečavanjem nelegalne trgovine, prodaje i distribucije nedozvoljenih supstanci ili metoda.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar