Home Promo Na 60 dana do Olimpijskih igara Pariz 2024 u Beogradu održana „Olimpijska promenada“

Na 60 dana do Olimpijskih igara Pariz 2024 u Beogradu održana „Olimpijska promenada“

by bifadmin

Na 60 dana do početka XXXIII Letnjih olimpijskih igara koje će se održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, Olimpijski komitet Srbije je uz podršku OTP banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije i kompanije Visa, top partnera MOK-a, organizovao „Olimpijsku promenadu“ i u centar Beograda preneo olimpijsku atmosferu prestonice Francuske.

Članovi Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024, džudisti Strahinja Bunčić, Marica Perišić i Milica Žabić, veslači Nikolaj Pimenov, Jovana Arsić i Martin Mačković, bokserka Sara Ćirković, strelac Damir Mikec, plivač Velimir Stjepanović i kajakaši Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov, Stefan Vrdoljak, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev, bili su deo jedinstvene olimpijske promenade. Na početku događaja, ispred „Olimpijskog sata“ na Terazijama, prisutnima su se obratili potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, Milica Đuričić; direktor direkcije za marketing i komunikaciju OTP banke, Ljubiša Egelja; menadžer za korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, Jovana Tufegdžić; i državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj.

Potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije, Milica Đuričić, poželela je dobrodošlicu svima i tom prilikom je izjavila: „Dragi sportisti, za samo 60 dana od danas ponovo ćete imati prilike da pokažete da ste veliki šampioni i da, verujemo, ispisujete nove stranice sportske istorije naše zemlje. Na svom putu, u svojim borbama, naporima, odricanjima, treninzima niste sami.

Olimpijski komitet Srbije je uz vas svakog dana i zajedno sa svim svojim institucionalnim i komercijalnim partnerima brine o vama. Naš najveći i najvažniji partner u tom procesu svakako je Ministarstvo sporta i koristim i ovu priliku da se u ime Olimpijskog komiteta Srbije, ali i svih sportista zahvalim na vetru u leđima koji dobijamo.

Olimpijsku promenadu danas organizujemo zajedno sa naša dva komercijalna partnera. OTP banka i kompanija VISA su kompanije koje osvedočeno ulažu i brinu o sportu i sportistima Srbije“.
Ljubiša Egelja, direktor Direkcije za marketing i komunikaciju OTP banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije je ovom prilikom izjavio: “OTP banka je sponzor Olimpijskog komiteta Srbije više od 20 godina i tokom svih šest Olimpijskih ciklusa zajedno smo sanjali, navijali i radovali se uspesima naših sportista.

Zadovoljstvo nam je što su posetioci Olimpijske promenade mogli da se oprobaju u nekoliko sportova i da treniraju sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo Olimpijske Igre u Parizu i posebno nas raduju napori da ove Igre budu održive sa niskom emisijom karbonskog otiska jer OTP banka je strateški posvećena zaštiti životne sredine i održivom razvoju.”

„Kao ekskluzivni partner Olimpijskih igara u tehnologiji plaćanja i kompanija Visa, zajedno sa ostalim ljubiteljima ovog događaja, sa velikim nestrpljenjem očekuje početak igara u Parizu. Ponosni smo što kroz Tim Visa program, koji osnažuje sportiste da napreduju na terenu i van njega, ove godine podržavamo 56 učesnika Olimpijade i Paraolimpijade, među kojima su i naši sportisti Ivana Španović i Nemanja Matijašević. Kao globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta već skoro četiri decenije, i ponosni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara do 2032.godine, radujemo se što ćemo nastaviti da pružamo podršku našim sportistima i što ćemo omogućiti vernim navijačima jednostavno i sigurno platno iskustvo tokom ovog nezaboravnog događaja“, istakla je Jovana Tufegdžić, menadžer za korporativne komunikacije kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta, Marko Kešelj, pozdravio je prisutne i rekao: „Svi smo puni pozitivnog sportskog naboja. Neki se sportisti celoga života spremaju za ovo i vi ste dočekali, nadam se da ćete nas sve učiniti ponosnim u Parizu. Svi olimpijski savezi su ispoštovani u maksimalno traženim iznosima. Premija ove godine za osvajanje olimpijskog zlata iznosi rekordnih 200 hiljada evra.

Po završetku obraćanja zvaničnika, olimpijci su otkrili “Olimpijski sat”, čime je otpočeto odbrojavanje do početka Olimpijskih igara u Parizu. Odatle je povorka krenula ka Knez Mihailovoj ulici u kojoj su na “olimpijskim stanicama” simbolično nazvanim po znamenitostima Pariza, „Monmartr“ – „Ajfelov toranj“ – „Trg Konkord“, organizovane demonstracije četiri olimpijska sporta u kojima će Srbija imati predstavnike na predstojećim Olimpijskim igrama.

Prolaznici su imali priliku da se takmiče u sprintu i uporede svoju brzinu sa brzinom trčanja svetskog šampiona Juseina Bolta, da se oprobaju u “biciklističkoj trci kroz Pariz” zajedno sa našim proslavljenim biciklistom i četvorostrukim učesnikom Olimpijskih igara, Ivanom Stevićem, kao i na ergometrima za veslanje i kajak, i da odmere snage sa našim olimpijcima, ali i da se fotografišu i druže sa njima.

Takođe, organizovan je i umetnički kutak (slikanje i face painting), sastavljanje puzzle sa znamenitostima Pariza, photo booth mozaik i fotografisanje sa maskotom Olimpijskog tima Srbije – Srećkom. Povorci su se na platou kod Trga Republike priključila deca iz PU „Stari grad”, koja su tokom celog događaja bodrila i navijala za olimpijce. Atmosferu na „Olimpijskoj promenadi“ upotpunili su nastupi ansambla „Kolo“ koji je za ovu priliku kreirao specijalne koreografske nastupe u kombinaciji tradicionalnih igara i brejkdensa – novog takmičarskog sporta na Igrama. Brejkdens koreografije izveli su članovi brejkdens sastava Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar