Home VestiEkonomija Privreda Srbije prošle godine ostvarila pozitivan neto rezultat od 972.446 miliona dinara

Privreda Srbije prošle godine ostvarila pozitivan neto rezultat od 972.446 miliona dinara

by bifadmin

Agencija za privredne registre (APR) danas je objavila Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2023. godinu, sa zvaničnim zbirnim podacima o poslovanju pravnih lica i preduzetnika.

Pored Godišnjeg biltena, koji sadrži podatke za realni sektor, finansijske institucije i neprofitni sektor, objavlјena je i analiza, u kojoj su dati osnovni nalazi o uspešnosti poslovanja pravnih lica i preduzetnika u 2023. godini, koji daju prvi sveobuhvatni prikaz poslovanja u protekloj godini.

Poslujući u uslovima pojačanih rizika, privreda je već devetu godinu za redom bila profitabilna, ostvarivši pozitivan neto rezultat od 972.446 miliona dinara, koji je na godišnjem nivou povećan za 12,3%, a u privrednim društvima je ukupno bilo zaposleno 1.307.587 radnika.

Godišnji bilten finansijskih izveštaja je sačinjen na osnovu preliminarnih zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i statističkih izveštaja za 162.718 pravnih lica i 117.115 preduzetnika, koji su u skladu s propisima uneti u bazu za statističke potrebe.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar