Home VestiEkonomija Stara šećerana prodata za 690 miliona dinara, šta sve dobijaju za te pare

Stara šećerana prodata za 690 miliona dinara, šta sve dobijaju za te pare

by bifadmin
privatizacije

Kompleks „Fabrike šećera“ za 690 miliona je na javnom nadmetanju kupila firma „Vrenje d.o.o“, koja se nalazi na istoj adresi kao i Šećerana – u Radničkoj 3 u Beogradu.

Šećerana je prodata na javnom nadmetanju, na kojem su učestvovala tri ponuđača. Prihvaćena je druga ponuda od 690 miliona dinara, a početna cena je bila 680 miliona dinara.

Kupac Šećerane je „Društvo sa ograničenom odgovornošću Industrija špirita Vrenje Beograd (Čukarica)“, a firma je registrovana za proizvodnju ostalih prehrambenih proizvoda.

Vlasnik jedne trećine „Vrenja“ je firma „Konkord vest“ Željka Drčelića, registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Prema javno dostupnim podacima, Drčelić je preko „Konkord vesta“ u suvlasništvo firme „Vrenje d.o.o.“ ušao pre godinu dana i osam meseci.

Preostale dve trećine „Vranja d.o.o“ poseduje „PAN-ALKO SISTEM DOO“ iz Beograda, takođe registrovan u Radničkoj 3. Stoprocentni vlasnik „PAN-ALKO SISTEMA“ je Vlado Stanišić, državljanin Crne Gore.

Kako se vidi iz oglasa za prodaju Šećerane, na jednom objektu u kompleksu pravo svojine ima „Industrija špirita Vrenje“. „Potencijalno pravo na zemljištu“ koje se vodi kao gradsko građevinsko na katastarskoj parceli 10095/1 sa pravom korišćenja, pored Šećerane, ima i „Vrenje“.

Šećerana je danas prodata na javnom nadmetanja, a početna cena iznosila je 680 miliona dinara.

Kupac je dobio 18 nepokretnosti, od kojih najmanja ima 37, a najveća 3.716 kvadrata. Među objektima koji su prodati je i Ustanova kulture Pozorište KPGT, koje se nalazi u kompleksu Stare šećerane, a koje je od 2021. godine gradska ustanova.

Kompleksa “Fabrika šećera” je od 1984. godine kulturno dobro, a nalazi se u okviru prostorno kulturno-istorijske celine „Topčider“, koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja.

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar