Home Promo Industrija mesa Matijević: koncept Od njive do trpeze kao ključ uspeha

Industrija mesa Matijević: koncept Od njive do trpeze kao ključ uspeha

by bifadmin

Zahvaljujući svom jedinstvenom konceptu „Od njive do trpeze”, po kojem se kompanija Matijević izdvaja na tržištu, omogućeno je plasiranje proizvoda direktno sa njihovih farmi do trpeza potrošača, čime se obezbeđuje visok nivo kontrole i bezbednosti hrane.

Široka paleta proizvoda koju nudi kompanija Matijević potiče iz njihove vlastite proizvodnje i na taj način strogo kontrolišu sve aspekte proizvodnje – od uzgoja stoke na pažljivo održavanim farmama, do finalnog pakovanja proizvoda. Na ovaj način, potrošači dobijaju najkvalitetnije meso i mesne prerađevine.

Kroz integrisanu proizvodnu šemu, kompanija Matijević ne samo da garantuje vrhunski kvalitet svojih proizvoda, već i doprinosi održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Ovakav pristup održava kvalitet i plodnost zemljišta sa jedne strane, kao i sprečavanje zagađenja zemljišta i podzemnih voda, sa druge strane.

Kako struka nalaže, svake četvrte godine se sa svih parcela uzimaju uzorci zemljišta i šalju u laboratoriju, gde se analizira sadržaj hranljivih elemenata, sadržaj humusa i pH zemljišta. Na osnovu ovih podataka, agronomi sastavljaju plan đubrenja po parcelama i usevima.

Sektor stočarske proizvodnje kompanije Matijević čine farme svinja, tovnih pilića i tovne junadi, na kojima se godišnje proizvede 150.000 tovnih svinja, 5.000 komada tovne junadi i 8.000.000 tovnih pilića. Briga za kvalitet stočne hrane počinje na njivi, gde je proizvodnja pod stalnim nadzorom agronoma, te je svaki korak od setve do žetve u skladu sa pravilima agronomske struke.

Ubrani plodovi, koji će se koristi u proizvodnji stočne hrane, se nakon žetve smeštaju u silose, gde se nastavlja briga za očuvanje kvaliteta poljoprivrednih proizvoda kroz stalni nadzor nad skladišnom vlagom, temperaturom i zaštitom od skladišnih štetočina.

Iz silosa se poljoprivredni proizvodi upućuju u mešaone stočne hrane, koje godišnje proizvedu 90.000 tona hrane. Proizvodnja u mešaonama je u potpunosti automatizovana i pod stalnim nadzorom tehnologa, a svaka komponenta koja ulazi u mešaonu stočne hrane se kontroliše u laboratorijama i tek nakon potvrde o njenom kvalitetu može ući u proces proizvodnje.

Gotove smeše se ponovo kontrolišu, kako bi se utvrdilo da su u skladu za zadatim recepturama i nakon odobrenja od strane tehnologa se upućuju na farme kompanije Matijević i ulaze u lanac ishrane njihovih životinja. Nakon završenog tova, životinje se upućuju u industriju mesa. Na ovaj način, svaka karika u lancu proizvodnje se nalazi pod kontrolom stručnih ljudi, koji ništa ne prepuštaju slučaju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar