Home Promo Održano drugo izdanje konferencije PULSE360

Održano drugo izdanje konferencije PULSE360

by bifadmin

Druga po redu konferencija PULSE360, pod sloganom Securing Tomorrow Together, okupila je više od 600 učesnika koji su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama i trendovima u oblasti cyber bezbednosti.

I ove godine, konferencija je donela veliki broj predavanja, hands-on demonstracija i uvid u bezbednosne izazove u zemlji i regionu. Konferenciju je otvorio direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, dr Mihailo Jovanović koji je istakao da je Kancelarija jedna od ključnih u domenu informacione bezbednosti, te da mnogo ulaže u preventivu. „Iz tog razloga, kontinuirano radimo na podizanju svesti koliko je informaciona bezbednost bitna u 21. veku, koristimo najnovije tehnologije i gradimo i edukujemo stručnjake, koje inače nije lako naći na tržištu“, rekao je Jovanović i dodao da je Republika Srbija na vreme prepoznala važnost izgradnje digitalne infrastrukture, ističući pritom važnost Državnog data centa.

Dalibor Ratković, COO kompanije PULSEC, u svom pozdravnom govoru je istakao promene u oblasti cyber bezbednosti i sve veće interesovanje za ovu ključnu temu. „Digitalna transformacija i unapređenje povezanosti odvijaju se pred našim očima,” naglasio je Ratković, dodajući da se ne možemo osloniti na sreću kada su u pitanju naši sistemi, te da je cyber bezbednost postala važnija nego ikada.

Posebnu pažnju privukla je panel diskusija: Kultura učenja na greškama – Kako informisanje o incidentima može sprečiti da se oni ponove. Panel diskusija ukazala je na to da bi razmena informacija o incidentima, pomogla cybersecurity ekspertima da budu pripravniji za raznolike cyber pretnje. O ovoj temi govorili su: Aleksandar Milinković, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu; Katarina Andrejević, direktor sektora za IKT infrastrukturu, Elektroprivreda Srbije; Vladimir Popović, generalni direktor za Adriatic regiju IngramMicro; Miloš Kontić, Delivery direktor, PULSEC; Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology i Slobodan Marković Savetnik za digitalne tehnologije u Programu Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, koji je moderirao panel.

Završnu notu konferenciji i zaključak dala je Natali Delić, izvršni direktor za strategiju i digital u kompaniji Telekom Srbija, koja je istakla važnost neprestane edukacije zaposlenih, spremnost na proaktivno reagovanje, ali i praćenje trendova.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar