Home VestiPolitika i društvo Ukidaju se avio karte, prijave za let putem interneta ili preko aplikacije

Ukidaju se avio karte, prijave za let putem interneta ili preko aplikacije

by bifadmin

Kompanija Rayanair najavila je da namerava da ukine papirne bording karte i ukloni šaltere za prijavu na aerodromima u narednih nekoliko meseci, piše Aero telegraf.

Putnici će morati da se prijave za let putem interneta ili preko aplikacije pre dolaska na aerodrom, a plan je da šalteri na aerodromima budu zatvoreni do maja 2025. godine. Putnici koji ne iskoriste ovu opciju biće suočeni s naknadom od 55 funti na aerodromu.

Kompanija je saopštila kako će ukidanje šaltera za prijavu eliminisati potrebu za naplaćivanjem te usluge na aerodromu. Ovaj potez će onemogućiti putnicima bez pametnih telefona da se ukrcaju na letove Rajanera.

– Želimo da se rešimo prijava na aerodromu na isti način kao što smo ukinuli šaltere za prtljag. Radimo na tome da od 1. maja 2025. sve bude dostupno u aplikaciji, bez potrebe za papirnim kartama – rečeno je na nedavno održanoj konferenciji.

Očekuje se da će broj putnika koji koriste aplikaciju porasti sa trenutnih 60 na 80 odsto do kraja godine, a od maja neće biti drugih opcija osim aplikacije. Već su utvrđene i procedure u slučaju da se putniku istroši baterija telefona ili bude problema sa skeniranjem bording karte.

– Ako vam se baterija isprazni, imamo vaše ime, sedište i pasoš, i to možemo obraditi na vratima za ukrcavanje – rekli su u Rayanair-u.

Izvor: Politika

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar