Home EY Preduzetnik godine EY tim u potrazi za najboljim domaćim preduzetnicima!

EY tim u potrazi za najboljim domaćim preduzetnicima!

Program EY Preduzetnik godine: Prepoznajemo i slavimo preduzetnički duh u Srbiji

by bifadmin

EY Preduzetnik godine je prestižni program koji već više od tri decenije na globalnom nivou prepoznaje i slavi izuzetna dostignuća u preduzetništvu. U Srbiji, ovaj program je pokrenut 2012. godine i od tada kontinuirano raste, okupljajući sve veći broj uspešnih preduzetnika i inovativnih kompanija.

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) stoji iza ovog programa, vođena misijom stvaranja boljeg poslovnog okruženja. Program EY Preduzetnik godine, ne samo da promoviše dobre poslovne prakse, već i aktivno doprinosi razvoju preduzetničkog ekosistema u Srbiji.

Program EY Preduzetnik godine ima višestruki značaj koji se, iz godine u godinu, potvrđuje u različitim aspektima poslovanja kandidata. Na prvom mestu, Program daje zasluženo priznanje preduzetnicima koji su svojim radom i inovacijama postigli izuzetne rezultate. Dalje, kroz ovaj program, EY podiže svest o važnosti preduzetništva za ekonomski razvoj i inspiriše nove generacije preduzetnika. Sve veći benefit Programa EY Preduzetnik godine se ogleda u povezivanju uspešnih preduzetnika i ostvarivanju dragocenih kontakata kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Na samom kraju, ključno je naglasiti i povećanje globalne vidljivosti koja se postiže time što pobednik nacionalnog takmičenja predstavlja Srbiju na svetskom izboru u Monte Karlu, što pruža izuzetnu priliku za međunarodno predstavljanje.

Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region; Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu ističe:

„Naš program iz godine u godinu okuplja sve veći broj kandidata za nagradu, što je još jedan u nizu dokaza da Republika Srbija ima da ponudi sjajne preduzetnike koji stoje ispred nepresušnog izvora ideja. Od svog osnivanja Program EY Preduzetnik godine daje precizniji uvid u celokupno preduzetničko poslovanje i uz njih iznova se divimo njihovim agilnim rešenjima i istrajnosti koja ih je i dovela do neverovatnih uspeha.”

Kompanija EY trinaesti put otvora konkurs za Program EY Preduzetnik godine™. Ovaj program tradicionalno ističe najinspirativnije preduzetničke priče i domaće preduzetnike koji predvode svoje kompanije. Za vreme trajanja ovog programa u našoj zemlji, 12 izvanrednih kandidata predstavljalo je Republiku Srbiju na globalnoj preduzetničkoj sceni, u borbi za titulu EY Svetskog Preduzetnika godine. U junu 2023. godine na Svetskom takmičenju u Monte Karlu, našu državu predstavljao je Vukan Simić ispred kompanije Fishing Booker. Branko Babić (PhiAcademy) postigao je fantastične rezultate u Monte Karlu godinu dana ranije. Mreža fantastičnih preduzetnika, koji stoje ispred svojih kompanija najrazličitijih industrija konstantno raste, a Program EY Preduzetnik godine tradicionalno na jednom mestu okuplja najbolje domaće preduzetnike.

Impresivne brojke govore mnogo: do sada je u programu EY Preduzetnik godine u Srbiji učestvovalo 324 kandidata iz 280 kompanija, koje zapošljavaju 29.000 ljudi i koje su ostvarile poslovni prihod od 2,8 milijarde evra u 2023. godini.

Učešće u programu je besplatno i ne podrazumeva nikakve obaveze za kandidate. Ključni faktori za procenu kandidata uključuju analizu preduzetničkog duha, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Važno je napomenuti da o pobedniku ne odlučuju predstavnici kompanije EY, već nezavisni žiri sastavljen od prethodnih pobednika programa.

Učešće u programu EY Preduzetnik godine donosi brojne prednosti:

Učesnici dobijaju priliku da predstave svoje poslovanje i proizvode široj javnosti kroz medijsko praćenje programa, te imaju svojevrsnu reklamu i povećanu medijsku vidljivost. Pored toga, lakše mogu da uporede svoje poslovanje sa drugim uspešnim kompanijama u različitim industrijama (benchmarking). Stvaranje novih poslovnih veza se sve bolje kotira kao benefit učešća u ovom prestižnom globalnom programu. Stvaranje novih poslovnih veza i potencijalnih partnerstava kao i mentorskih iskustava pojačano je, jer mnogi učesnici kasnije postaju mentori mlađim kolegama, šireći tako svoj uticaj i iskustvo. Priznanje služi kao dodatni podstrek za dalji rast i razvoj poslovanja.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2024. godine. Proglašenje nacionalnog pobednika će biti u februaru 2025. godine, a pobednik će se takmičiti za titulu EY Svetski preduzetnik godine™“ u Monte Karlu, u junu 2025. godine.

Zainteresovani preduzetnici mogu se prijaviti putem zvanične web stranice: https://www.ey.com/sr_rs/eoy/serbian/how-to-enter.

Program EY Preduzetnik godine predstavlja više od običnog takmičenja. On je platforma za prepoznavanje izuzetnih preduzetničkih dostignuća, promociju inovacija i stvaranje snažne mreže poslovnih lidera. Kroz ovaj program, EY ne samo da slavi uspehe pojedinaca, već aktivno doprinosi razvoju preduzetničkog duha i stvaranju boljeg poslovnog okruženja u Srbiji.

Svaki učesnik, bez obzira na konačni plasman, dobija priliku da bude deo jedinstvene zajednice vizionara i lidera koji oblikuju budućnost srpske ekonomije. Program EY Preduzetnik godine tako postaje katalizator za dalji rast i razvoj preduzetništva u Srbiji, inspirišući nove generacije da slede svoje poslovne snove i doprinose ekonomskom prosperitetu zemlje.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar