Home Vesti Zbog računa smenjen direktor EPS Snabdevanja

Zbog računa smenjen direktor EPS Snabdevanja

by bifadmin

Nadzorni odrbor Elektroprivrede Srbije (EPS) danas je smenio direktora „EPS Snabdevanja“ Dejana Vasića, zbog propusta u radu, a najavljeno je dalje utvrdjivanje odgovornosti nadležnih u elektrodistribucijama zbog zbrke sa računima za struju.  Na mesto dorektora „EPS Snabdevanja“ imenovan je Željko Marković.

Odluka je doneta na predlog vršioca dužnosti direktora EPS Aleksandra Obradovića, nakon sastanka poslovodstva EPS-a sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović. Na narednim sednicama Nadzornog odbora EPS-a biće analiziran rad direktora preduzeća Elektrovojvodine, Elektrodistribucije Beograd (EDB), Jugoistoka, Centra, i Elektrosrbije. Zaključeno je da su se pojedini direktori preduzeća, zaduženi za distribuciju i javno snabdevanje električnom energijom, oglušili o smernice koje su dobijali od Obradovića za pripremu otvaranja tržišta i za „unapredjenje zadovoljstva kupaca“.

struja racuni

„Dosadašnjim načinom rada pojedini direktori bili su država u državi i ponašali se kao izdvojeni lokalni feudi, zanemarujući zadovoljstvo gradjana, već su brinuli za sopstvene interese“, saopštio je EPS.

EPS je podsetio da je dosadašnjom kontrolom utvrdjeno da nije došlo do „sistemske greške“ u obračunu iznosa za struju za decembar, ali, ukoliko se dodatnim proverama utvrdi suprotno, EPS će ispraviti grečku u korist kupaca.

Pročitajte i ovo...