Home VestiIT i nauka Aplikacija koja senzacionalističke novinske naslove pretvara u realističnije

Aplikacija koja senzacionalističke novinske naslove pretvara u realističnije

by bifadmin

Koliko puta su vas naslovi koji počinju sa “Nećete verovati” ili “Senzacionalno” navukli da odete na sajt i pročitate vest koja je daleko od senzacionalne i u koju vrlo lako možete da poverujete?

Isti problem postoji u svim ostalim zemljama, pa i na engleskom govornom području, samo što su se tamo dosetili kako da doskoče iritantnim naslovima online medija.

Naime, ekipa sa sajta www.snipe.net napravila je aplikaciju za Chrome koja hiperbolične naslove sa bombastičnih sajtova menja u realističnije verzije. Na primer, reči poput „Zapanjiće vas” dobijaju značenje “Možda vas zabavi na kratko”, zatim “Neverovatno” postaje “Bolno obično”, “Nećete verovati” pred vašim očima se pretvara u “Po svemu sudeći, verovaćete” isl.

Evo kako to izgleda. Originalni naslov bio je: „Nisam znao da se ovaj zimski fenomen ikad desio. Sada ne mogu da prestanem da gledam u njega.. Wow“. Pretočen je u „Nisam znao da se ovaj zimski fenomen ikad desio. Sada ne mogu da prestanem da gledam u njega.. Zaboga, ovo je toliko dosadno, molim vas, ubijte me…“

novine aplikacija

U planu im je pravljenje verzije ove aplikacije za Firefox i Safari, pretvaranje još bombastičnih fraza u običnije naslove isl.
Izvor: downworthy.snipe.net/

Pročitajte i ovo...