Biznis insajder prenosi savete zaposlenih u lancima restorana brze hrane poput Mekdonaldsa i KFC-a: čega bi sve treba da ih se klonite.
Među „kuvarima“ brzih hrana kada se kaže „morski specijaliteti“ misli se na imitaciju krabe i majonez – često dobijate ekstra majonez na svoj majonez.
Ulje se koristi prvo za pomfrit. Kada ulje postane suviše tamno zbog višednevnog prženja krompira prelazi se na prženje piletine na njemu. Kada postane crno kao motorno ulje prelazi se na prženje ribljih fileta.
Lanci picerija u kore pica stavljaju sir mocarelu tako da jedete sir dole i sir gore.
McRibs prema pričama onih koji vam ih prodaju pre nego što se stavi sos na njih uopšte ne liče na meso. Dakle, kada naručujete meso dobijate ga u neprimetnoj količini ali kada ga ne želite, kao da se neko poigrava sa vama, upravo ćete to dobiti. Naime, vege burger se sprema u pećnicama i posudama u kojima je pre toga spremano meso.
Ovo su doduše priče iz američkih lanaca brze hrane, još uvek nismo proverili da li je ista situacija kod nas.