Home VestiBiznis & Finansije Metalac osvaja deo američkog tržišta?

Metalac osvaja deo američkog tržišta?

by bifadmin

Kao ekonomski novinar u Srbiji retko ćete imati prilike da napišete afirmativni tekst o nekom domaćem preduzeću. Ovih dana nam se pružila ta prilika, pošto kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca pregovara sa najvećim diskontnim lancem na svetu, kako bi se njihovi proizvodi našli na Volmartovim rafovima.

Generalni direktor Petrašin Jakovljević kaže da je posuđe iz Srbije privuklo pažnju ljudi iz Volmarta koji u SAD i svetu ima ukupno 8.500 diskontnih megamarketa i godišnji promet od 400 milijardi dolara.

Metalac je preko svoje američke firme stupio u kontakt sa ljudima koji su nekada radili za Volmart, a sada su njihovi dobavljači. Oni su ih povezali sa menadžmentom Volmarta. Međutim, Metalac mora prvo da im pošaljesertifikate, finansijske i revizorske izveštaje i da ih obavesti „koje kapacitete možemo da im stavimo na raspolaganje. Tek ako pozitivno odgovore u sledećoj fazi nas očekuju razgovori o asortimanu robe i cenama“, kaže Petrašin Jakovljević, direktor Metalca.

Metalac je prošle godine u SAD, sa američkim biznismenom srpskog porekla Bo Draževićem osnovao zajedničku firmu „Metalac SAD”, sa kojom je ostvaren promet od oko 600.000 dolara. Ambicija je da se ove godine, mimo eventualne realizacije planova sa Volmartom, dobaci do milion dolara.

Pročitajte i ovo...