Home VestiEkonomija Turistima koji odustanu od aranžmana u Turskoj biće vraćeno 95% novca

Turistima koji odustanu od aranžmana u Turskoj biće vraćeno 95% novca

by bifadmin

Turistima iz Srbije koji odustanu od letovanja u Turskoj biće vraćeno 95% uplaćenog aranžmana, a oni koji odluče da letuju u toj državi to će moći da urade, dogovoreno je u četvrtak, 21. jula, na sastanku predstavnika kompanije Air Serbia i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta).

Potpredsednik Upravnog odbora Yuta Milan Lainović je naveo i da je dogovoreno da turističke agencije mogu da otkažu avione Air Serbia „bez penala, što znači bez ikakvih troškova i da, ako hoće da nastave da lete (angažuju avione) to mogu i da urade“.

„Tako će da bude u narednom periodu, odnosno dok se nešto drugačije ne reši. To znači da u ovom trenutku putnici koji hoće da otkažu aranžmane to mogu mogu da urade a zadržavaju im se samo oni realni, odnosno kumulativni troškovi od 5%“, rekao je Lainović.

To znači da će putniku koji je aranžman platio 1.000 EUR biti vraćeno 950 EUR, odnosno na ime kumulativnih troškova biće mu naplaćeno 50 EUR.

Lainović je rekao i da je ostavljeno turistima da sami odluče da li će letovati i da najveći problem nije bio u vraćanju novca već u preusmeravanju na druge destinacije.

„Nije problem da se ljudima vrati novac. Najveći problem je na koje destinacije preusmeriti ljude jer je velika popunjenost kapaciteta i veoma je teško da nađete mesta, pogotovo za novac koji su uplatili za letovanje u Turskoj u hotelu sa pet zvezdica“, istakao je direktor Yuta.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...