Home VestiEkonomija Nelt otvorio intermodalni terminal u Dobanovcima

Nelt otvorio intermodalni terminal u Dobanovcima

by bifadmin

Kompanija NELT, regionalni lider u oblasti distribucije, logistike i trade marketinga, otvorila je prvi privatni železnički logistički terminal u svom Centralnom distributivnom centru u Dobanovcima, čime je u potpunosti zaokružila portfolio logističkih usluga.

NELT intermodalni terminal predstavlja nadgradnju postojećeg sistema integrisane logistike i otvoren je za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Na usluzi je brodarskim kućama, železničkim operaterima, logističarima, špediterskim kućama ali i proizvođačima, vlasnicima brendova i drugim distributerima.

„Intermodalni transport je sinonim za ekonomično, efikasno i ekološki održivo globalno kretanje svih vrsta roba. Mi u Neltu težimo da naše poslovanje bude prepoznato upravo po ovim atributima. Novim setom logističkih usluga koje pokrećemo aktiviranjem intermodalnog terminala našim klijentima omogućićemo smanjenje logističkih troškova, ali doneti i brži, sigurniji i kvalitetniji transportni servis. Redovni nedeljni železnički transport kontejnera u uvozu i izvozu na relaciji luka Rijeka-Nelt Dobanovci je prvi od servisa koje stavljamo na raspolaganje tržištu. Za društvo i državu bitan je efekat smanjenja emisije štetnih gasova i rasterećenje drumske infrastrukture“, izjavio je Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja NELT LSP

Novi NELT terminal je prugom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen deset kilometara. Unutar NELT logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima.

Nelt je osnovan 1992. godine, kao kompanija čija je osnovna delatnost trgovina. Danas je Nelt vodeća kompanija u Srbiji i regionu na polju distribucije robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Kompanija, u okviru svojih logističkih kapaciteta, pruža i usluge međunarodnog transporta, skladištenja, carinskog posredovanja, dostave, dodatnih usluga prepakivanja, obeležavanja i prilagođavanja. Pored Srbije, Nelt je vlasnik kompanija i u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3.800 zaposlenih.

Pročitajte i ovo...