/ Vesti / Pad vrednosti akcija “Fijata” posle smene Markionea
BiF Analize Čitajte B&F online

Pad vrednosti akcija “Fijata” posle smene Markionea

Vrednost akcija kompanije "Fijat Krajsler automobili" pala je jutros za četiri odsto, prvog dana rada berze posle smene biv[eg direktora Serđa Markionea. Milanska berza pala je za jedan odsto kao posledica pada akcija Fijata.

This post has already been read 772 times!

Vrednost akcija kompanije “Fijat Krajsler automobili” pala je jutros za četiri odsto, prvog dana rada berze posle smene biv[eg direktora Serđa Markionea. Milanska berza pala je za jedan odsto kao posledica pada akcija Fijata.

Upravni odbor kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) imenovao je u subotu za novog izvršnog direktora Majka Menlija, dosadašnjeg direktora kompanije “Džip” (Jeep), navodno zato što Markione zbog komplikacija izazvanih nakon operacije obavljene prošlog meseca ne može da se vrati na svoju funkciju.

Podsetimo, Markione je trpeo velike kritike zbog poslednjih poslovnih poteza, među kojima se ističe i angažovanje za basnoslovni honorar Kristijana Ronalda u fudbalskom klubu Juventus koji je u suvlasništvu kompanije, zbog čega su italijanski radnici Fijata pretili štrajkom, nezadovoljni zbog umanjenih i neredovnih primanja.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close