Home VestiBiznis & Finansije Crna Gora: U banke vraćeno 47 miliona evra depozita

Crna Gora: U banke vraćeno 47 miliona evra depozita

by bifadmin

U dve nedelje marta, u crnogorskim bankama zabeležen je rast depozita od 47 miliona evra, dok je priliv direktnih stranih investicija u prva dva meseca ove godine iznosio 58 miliona evra.

U prva dva meseca ove godine, prema preliminarnim podacima, neto priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru iznosio je 58 miliona evra, što pokazuje da se strani investitori nisu povukli iz Crne Gore, izjavio je guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović

Nakon velikog odliva depozita iz crnogorskih banaka krajem prošle i početkom ove godine, u martu su se pojavili prvi pozitivni signali. Prema preliminarnim podacima za prvih petnaest dana marta, zabeležen je rast depozita za 47 miliona evra, rekao je Krgović i napomenuo da je za vraćanje depozita ključno uverenje da su crnogorske banke sigurne.

Tom uverenju dodatno će doprineti i predstojeći proces dokapitalizacije bankarskog sistema. Menadžeri banaka procenjuju da će se kroz proces dokapitalizacije kapital banaka povećati za najmanje 150 miliona evra, izjavio je guverner Krgović.

U prva dva meseca ove godine, prema preliminarnim podacima, neto priliv direktnih stranih investicija u Crnu Goru iznosio je 58 miliona evra. Mada u ovom periodu nije bilo velikih projekata, već su realizovani manji projekti, to pokazuje da se strani investitori nisu povukli iz Crne Gore, istakao je Krgović.

Pročitajte i ovo...