Home VestiBiznis & Finansije Srbija: Kredit Svetske banke za zdravstvo

Srbija: Kredit Svetske banke za zdravstvo

by bifadmin

Upravni odbor Svetske banke odobrio je kredit od 13,5 miliona dolara za dodatno finansiranje zdravstvenog projekta u Srbiji.

Kako je objavljeno na veb strani Svetske banke (www.worldbank.org), cilj projekta je razvoj održivog, efikasnog sistema zdravstvene zaštite u kojem oni koji pružaju usluge bivaju nagrađeni za kvalitet i efikasnost.

Dodatno finansiranje omogućiće srpskoj vladi da dodatno poboljša bolničku negu, navedeno je u saopštenju SB. Zdravstveni projekt Srbije podržao je početne reforme čiji je cilj uvođenje plaćanja na osnovu produktivnosti i poboljšanje kvaliteta usluge u bolnicama. Te reforme moraju biti trajne da bi dale najbolje rezultate, navodi se u obrazloženju kredita, u kojem se ističe da će dodatnim finansiranjem Svetska banka osigurati podršku neophodnu u sledećoj fazi reforme.

Svetska banka precizira da će novac biti utrošen na kupovinu informatičke tehnologije (hardvera i softvera) za bolnice i Fond zdravstvenog osiguranja, tehničku pomoć bolnicama, Fondu i Ministarstvu zdravlja, kako bi se podržale institucionalne i reforme upravljanja na nivou sektora i bolnica.

Pročitajte i ovo...