Home VestiBiznis & Finansije Srbija: Zahtevi za 398 miliona evra kredita

Srbija: Zahtevi za 398 miliona evra kredita

by bifadmin

Banke su do 24. marta primile kreditne zahteve u vrednosti od oko 398 miliona evra, a do sada je realizovano kredita u vrednosti od 87 miliona evra.

Prema podacima banaka koje odobravaju kredite sa subvencioniranim kamatama, kroz program mera Vlade Srbije za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize, zaključno sa 24. martom ove godine, primljeni su kreditni zahtevi u vrednosti od oko 398 miliona evra.

Od toga je najviše zahteva za kredite za likvidnost (iznos oko 374 miliona evra). Odobreno je oko 15 miliona evra investicionih i oko 9 miliona evra potrošačkih kredita.

Ukupno je realizovano kredita u vrednosti oko 87 miliona evra. Preduzećima je odobreno 954 kredita za likvidnost u iznosu od oko 79 miliona evra, od čega je malim preduzećima odobreno 832 kredita (oko 20 miliona evra). Srednjim preduzećima je odobreno 89 kredita (oko 22 miliona evra) i velikim preduzećima 37 kredita (oko 37 miliona evra).

Najveći iznos kredita odobrile su Banka Intesa (54 miliona evra) i Komercijalna banka sa oko 10 miliona evra odobrenih kredita.

Pročitajte i ovo...