Home VestiBiznis & Finansije Podsticaj ekološki osvešćenim potrošačima

Podsticaj ekološki osvešćenim potrošačima

by bifadmin

Ne radujte se prevremeno, nije kod nas.

Britanija je odlučila da napravi ekološku revoluciju – u cilju smanjivanja emisije ugljen dioksida potrošačima koji žele da kupe električne automobile pomoći će sa 5000 funti.

Ova strategija počeće da se sprovodi danas, i smatra se da će imati veliku ulogu u smanjivanju emisije ugljen dioksida za 26% do 2020. godine ili 80% do 2050. Razlog tome je što domaći transport ima udeo u zagađenju 35%, a to su uglavnom automobili. „Kada već vozite urbanim sredinama, možete voziti i električni auto i puniti bateriju svako veče kad se vratite kući“, poručuju vlasti.

Iako još nije stigla do nas, u svetu već postoji tražnja za ekološkim automobilima. Još otkako je Prius stekao veliku popuularnost, mnoge auto industrije se trude da naprave što jefitniji i funkionalniji električni auto. Kako Amerikanci s ponosom ističu nudeći ovaj ekološki proizvod, on je:

  • jeftiniji (ređe se kvari, i što je najbitnije, punjenje električnom energijom je jefitnije od nafte)
  • čistiji (emituje manje izduvnih gasova)
  • domaći (i naravno, kako da Amerikanci ne pomenu terorizam – energija se nabavlja u domaćoj državi a ne od strane terorističkih režima)

Ako vas zanimaju proizvođači i ostali ekološki produkti pogledajte ovu stranu http://greenhome.huddler.com i nemojte čekati da naša vlast odluči da subvencioniše ekološki osvešćene potrošače, to se neće skoro desiti.

Pročitajte i ovo...