Home VestiBiznis & Finansije Britanija: Sve manje migranata iz istočne Evrope

Britanija: Sve manje migranata iz istočne Evrope

by bifadmin

Jedna od posledica finansijske krize jeste smanjenje migracija iz istočne Evrope u Britaniju, uglavnom kada se radi o traženju posla. Smatra se da će trend migracija koji traje poslednjih nekoliko godina zamreti usled recesije.

U skladu sa tim, broj stranih radnika koji napuštaju Britaniju je u porastu za 30% od početka recesije, a broj dolazaka poljskih i ostalih migranata iz istočne Evrope prepolovljen je u vremenskom razdoblju od januara do marta ove godine (u poređenju sa istim periodom lane). Vlasti zadovoljno trljaju ruke – porast standarda u bivšim članicama Sovjetskog Saveza može samo doneti korist Britaniji.

Procene izveštaja o međudržavnim migracijama pokazuju brojčano stanje – ako od broja onih koji dolaze u Britaniju oduzmete broj odlazećih, ostaje vam 147 000 ljudi, za razliku od prošle godine kada je taj broj iznosio 207 000.

Računicu kvari samo jedan momenat – u porastu je broj boravišnih aplikacija od strane problematičnijih svetskih privreda, od kojih prednjače stanovnici Zimbabvea i Avganistana.

Pročitajte i ovo...