Home VestiBiznis & Finansije I dalje blokirana Nemanjina u Beogradu

I dalje blokirana Nemanjina u Beogradu

by bifadmin

Ko god je juče završavao neke obaveze u centru Beograda imao je problem sa prevozom. Veliku gužvu izazvali su demonstranti koji su blokirali ulicu ispred zgrade Vlade, a nisu se pomerili sa svog mesta cele noći.

Demonstranti su bivši radnici RK „Beograd“, koji su odlučili da pravdu potraže na ulicama (tačnije u Nemanjinoj), nezadovoljni načinom privatizacije ovog preduzeća, kašnjenjem sa isplatama i naknadama prema godinama staža.

Protestu 150 (do 300, kako neki mediji javljaju) radnika se pridružilo i 200 članova Udruženja vojnih beskućnika Srbije, koji od vlasti zahtevaju da im reši stambeno pitanje.

Iako su neka od ovih pitanja egzistencijalno bitna za radnike, Beograđani nisu pokazali blagonaklonost – većina onih koji još uvek imaju poslove, ljutito i užurbano su komentarisali da nije u redu to što se na 24 sata blokira jedna od najprometnijih ulica u prestonici.

Međutim, demonstranti su nastavili blokadu Nemanjine, a saobraćaj u ulici Kneza Miloša je još veoma usporen. Njihov predstavnik, Radoje Arsenić, tvrdi da ulica neće biti odblokirana dok vlada ne ispuni sve zahteve, ili dok ih policija silom ne skloni sa ulice. Dakle, Beograđani će i danas morati da nađu okolne puteve.

Pročitajte i ovo...