Home VestiBiznis & Finansije Kompanija Stylos Group otvorila novi pogon AMB Grafike

Kompanija Stylos Group otvorila novi pogon AMB Grafike

by bifadmin

Pogon novih tehnologija za štampanje i proizvodnju ambalaže, otvoren je 13. maja u štampariji AMB Grafika u Novom Sadu. Uz prisustvo brojnih zvanica i predstavnika medija, liniju je svečano pustio u rad predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić. Otvaranju su prisustvovali pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, NJ.K.V. princeza Katarina, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, direktor privrednog odeljenja ambasade Nemačke Maksimilian Hurnaus, predsednik IO Vojvođanske banke Marinos Stratopulos, kao i brojni direktori i generalni menadžeri uglednih domaćih i stranih kompanija.

abm grafika„Nove tehnologije su bitan momenat u razvoju jednog preduzeća, koje se na tržište može plasirati kvalitetom, uslugom i povoljnijim cenama,“ naglasio je Boško Blažić, predsednik kompanije Stylos Group i zahvalio se Izvršnom veću Vojvodine na podršci. Za kupovinu nove grafičke mašine Stylos Group je izdvojio 129 miliona dinara, od čega je Izvršno veće Vojvodine pomoglo sa 30 miliona dinara.

Uz nabavku nekoliko novih mašina i uređaja za pripremu, štampu, obradu i finaliziranje proizvoda, ukupno ulaganje kompanije Stylos Group u AMB Grafiku u proteklih nekoliko meseci dostiglo je 3,5 miliona evra. Predstavljeni najnoviji Heidelbergov model XL -105 za petobojnu štampu i lakiranje sa jedinstvenim u svetu Prinect Image Control uređajem za kontrolu štampane površine celog tabaka, jedini je takav model u Srbiji.

Od privatizacije AMB Grafike 2003. godine, kompanija Stylos Group je u razvoj proizvodnje, implementaciju novih tehnologija i obuku stručnih kadrova uložila preko 6 miliona evra. U novom pogonu AMB Grafike biće direktno zaposlena 24 radnika i još 115 kooperanata preko kompanije Stylos group.

AMB Grafika je osnovana 1907. godine u Novom Sadu. Nakon transformacija tokom godina, privatizacije i ulaganja u modernizaciju pogona i poslovanja, postala je lider u proizvodnji ambalaže i ofsetnoj štampi u jugoistočnoj Evropi. Visok kvalitet proizvoda, preko 100 godina tradicije, stručnost i ekspeditivnost, učinili su da AMB Grafika bude prepoznatljivo ime i pouzdan poslovni partner.

Pročitajte i ovo...