Home VestiBiznis & Finansije Meksički grip: Opada broj smrtnih slučajeva

Meksički grip: Opada broj smrtnih slučajeva

by bifadmin

Svetska zdravstvena organizacija na svom sajtu istakla je danas da je do sada 15 zemalja prijavilo 615 slučajeva zaraze A(H1N1), ali van Meksika je i dalje ovaj grip odneo samo jedan život. Usporava se stopa smrtnosti, a mediji prenose da ova bolest i nije toliko smrtonosna koliko se na početku mislilo.

U Meksiku se broj umrlih od ove bolesti popeo na 16, a mnogim naučnicima stoji kao knedla u grlu misterija zašto u Meksiku ova bolest odnosi toliko života, a u drugim državama tretiranje gripa daje rezultate. Ipak, zvaničnici tih zemalja tvrde da se smtrni slučajevi tek očekuju.

Međutim, meksički ministar zdravlja izjavio je BBC-u da se na osnovu testova može zaključiti da je stopa smrtnosti od tzv „svijnskog“ gripa slična onoj od običnog sezonskog, te da su izgledi pacijenata koji se jave za opmoć u prva tri dana razvoja bolesti, veoma dobri.

Ministar Tomica Milosavljević danas je izjavio da „postoje slučajevi obolelih koji su doputovali i koji su spontano ozdravili, bez primanja bilo kakve specifične terapije“, dodajući da su ovo bitni znaci ohrabrenja.

Svetski stručnjaci su takođe puni ohrabljrenja, oni smatraju da bi broj slučajeva ovog gripa mogao da počne da se smanjuje, ali i pomenuti virus može da se pojavi kasnije, te je ipak neophodno uraditi vakcinu.

Pročitajte i ovo...