Home VestiBiznis & Finansije Putin: Čovek koji voli da predsednikuje

Putin: Čovek koji voli da predsednikuje

by bifadmin

Trenutni ruski premijer, Vladimir Putin, nedavno je u jednom intervjuu suptilno dao do znanja naciji kako postoji mogućnost da se 2012. godine opet kandiduje za predsednika.

Naime, u razgovoru sa japnskim medijima, premijer Rusije je izjavio da će on i Medvedev (sadašnji predsednik), ako dok su na vlasti potvrde svoju efikasnost, razmisliti o budućnosti, odnosno ko će biti kandidovan kad aktuelnom predsedniku istekne mandat.

Iako je Medvedev dužnost predsednika preuzeo u maju te još ma vremena da se dokaže, Rusi i dalje smatraju da je glavna politička figura Putin. Mnogi tvrde da na kojoj god političkoj poziciji se sadašnji premijer nalazio, uvek će ostali biti njegovi pijuni. Iako Medvedev tvrdi da pokušava da liberalizuje zemlju, skeptici misle da se između njegove i Putinove vladavine ne vidi nikakva razlika.

Na pitanje o narednom predsedniku, premijer daje izjave za štampu koje vas teraju na razmišljanje – „znam Medvedeva godinama, i znam da je čovek koji će uvek voditi politiku u interesu svoje zemlje“.

Da podsetimo, Medvedev je prošle godine produžio predsednički mandat sa 4 na 6 godina, što su politički analitičari shvatili kao težnju da bar malo primiri ambicioznog Putina, no, prema sadašnjim izjavama za štampu njih dvojica su u dobrim odnosima, i već planiraju narednog predsednika.

Pročitajte i ovo...