Home VestiBiznis & Finansije Rusija: Neuspela gej parada

Rusija: Neuspela gej parada

by bifadmin

Naša javnost se bavi pitanjem da li će bezbedno proći gej parada u Beogradu, tj. da li će policija ovaj put uspeti da zaštiti demonstrante. Međutim, ruska policija ne da ne uspeva da ih zaštiti, već ih i bije.

Pre svega, moramo reći da je parada bila zabranjena od strane Moskovskih vlasti, a to je očigledno dobar razlog pripadnicima policije da rasture batinama skup veličine jednog školskog razreda.

Naime, oko 30 gej aktivista se okupilo blizu jednog moskovskog univerziteta da protestvuje protiv diskriminacije LGBT zajednice u Rusiji. Oni su mahali zastavama duginih boja, i izneli slogane čiji se sadržaj uglavnom može svesti na to da žele da budu ravnopravni građani te zemlje.

Skup je potrajao nekoliko minuta, kada ih je razbila policijska akcija (prema pisanju stranih medija veoma nasilna akcija). Osim što su tukli demonstrante, jednoj devojci su rastrgli majicu i brushalter, i takvu je ugurali u policijsko vozilo. Gradske vlasti ovaj čin opravdavaju činjenicom da je skup bio „moralno pogrešan“, a homoseksualizam je sam po sebi „delo Sotone“.

I dok se na zapadu homoseksualizam polako legalizuje, kod nas crkva daje sebi za pravo da se bavi zakonodavnim aktivnostima koje regulišu ovo pitanje, ali najluđe od svega je to što mi nismo najgori po ovom pitanju, uzevši u obzir „braću Ruse“ koji čak ni ne uspevaju da isfoliraju toleranciju.

Pročitajte i ovo...