Home VestiBiznis & Finansije Efikasan rad van kancelarije

Efikasan rad van kancelarije

by bifadmin

Prema rezultatima Ciskovog istraživanja Teleworker, sprovedenog na 2000 ispitanika, većini je efikasniji i prijatnijji rad van kancelarije, odnosno u kući.

Cisko Internet Business Services group je ostvarila godišnju uštedu od oko 227 miliona dolara u produktivnosti dopuštajući zaposlenima da rade van kancelarije. Osim toga, u prošloj godini, zaposleni u ovoj kompaniji koji rade van kancelarije sprečili su emisiju približno 47,320 metričkih tona gasa koji izaziva efekat staklene bašte.

Osim finansijske koristi, rezultati istraživanja pokazuju da 69% ispitanika pominje veću produktivnost pri radu van kancelarije, 83% ocenjuje da se pri radu od kuće komunikacija sa kolegama ne menja, ili menja na bolje, a 91% ispitanih govori da ovakav rad doprinosi njihovom celokupnom zadovoljstvu.

Shvativši prednosti ovakvog načina rada, kompanija je promenila dosadašnje načine rada – danas prosečan radnik u komapniji Cisko dva dana sedmično radi van kancelarije, a 60% vremena ušteđenog na ovaj način troši na dalji rad, dok ostatak posvećuje privatnom životu.

Pročitajte i ovo...