Home VestiBiznis & Finansije Svinjski grip kosi gojazne?

Svinjski grip kosi gojazne?

by bifadmin

NaturalNews objavljuje da je tzv svinjski grip opasniji za preterano gojazne ljude, što najviše ugrožava Amerikance od kojih je gotovo dve trećine odraslih u opasnosti.

Odvažna izjava, nastala na osnovu iskustava iz jedne mičigenske bolnice, da za gojazne ljude ovaj grip može biti smrtonosan izazvala je burne reakcije na Internetu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti izdao je izveštaj o stopi smrtnosti od novog gripa, u kome stoji da je devet od desetih preminulih bilo previše gojazno. Ovaj podatak odmah je analiziran u vezi sa gojaznošću američke nacije, te su izvedeni zaključci da je ona veoma ugrožena, s obzirom na veliki broj gojaznih, ali i loš imunološki sistem građana Amerike, oslabljen nepravilnom ishranom. Prema ovim pokazateljima, mnogi teoretičari tvrde da su Amerikanci ranjiviji na svinjski grip više od bilo koje populacije u istoriji sveta.

Malo preterano, pisac dotičnog teksta, inače urednik sajta, tvrdi da niko u Americi nema dobar odbrambeni sistem: ljudi su ili preterano gojazni, ili se loše hrane te imaju slab imuni sistem. Zato, on predviđa milione žrtava novog gripa u ovoj zemlji.

Dolazak jeseni će pokazati da li su ove tvrdnje tačne, a ako se potvrdi da nisu, velika je odgovornost za olako izgovorene reči i dizanje panike među odveć uplašenim Amerikancima.

Pročitajte i ovo...