Home VestiBiznis & Finansije Obama: 2,4 milijarde dolara za proizvodnju „čistih automobila“

Obama: 2,4 milijarde dolara za proizvodnju „čistih automobila“

by bifadmin

Američki predsednik Barak Obama objavio je novu inicijativu za razvoj tehnologije za proizvodnju ekonomičnih vozila, vrednu 2,4 milijarde dolara.

Kako objavljuje Glas Amerike, Obama je to učinio u Vakarusi u Indijani, regionu koji je postao simbol problema nezaposlenosti u Americi. Očekuje se da će ovaj program omogućiti otvaranje više hiljada novih radnih mesta u proizvodnji akumulatora za hibridne i električne automobile. Predsednik Obama je rekao da je to najveća investicija te vrste u istoriji Sjedinjenih Država i da predstavlja deo strategije da Amerika postane lider u dizajnu i proizvodnji vozila koja će pokretati čista energija. Sredstva za ovaj program potiču iz stimulativnpog paketa za oporavak ekonomije, vrednog 787 milijardi dolara, za koji predsednik Obama kaže da izvlači ekonomiju iz recesije.

Prema najnovijem vladinom izveštaju narudžbine američkim fabrikama su porasle u junu za 0, 4 odsto. To je treći uzastopni mesec u kojem ovaj pokazatelj beleži rast, ali neki sektori, poput uslužnih delatnosti koje imaju ključnu ulogu u ekonomiji, i dalje zaostaju.

Pročitajte i ovo...