Home VestiBiznis & Finansije Fly Niki: Nova konkurencija JAT-u

Fly Niki: Nova konkurencija JAT-u

by bifadmin

Od prvog februara naredne godine, napokon ćemo moći da letimo low cost aranžmanima ka ostatku Evrope, tačnije ka Beču za 29 evra.

U ovu cenu uključena je i aerodromska taksa.

Čitajući E kapiju saznajemo da je austrijska aviokompanija „Fly Niki“ u vlasništvu bivšeg vozača „Formule jedan“ Nikija Laude, dobila privremenu dozvolu da leti na relaciji Beograd–Beč. Prema očekivanjima rukovodstva austrijske kompanije, do kraja godine „Fly Niki“ bi trebalo da preveze 2,6 miliona putnika i obrne oko 275 miliona evra.

Ako se trend dolaska avio kompanija nastavi, aerodrom NIkola Tesla bi uskoro mogao da zabeleži najveći porast saobraćaja u Evropi. Nakon stupanja na snagu bezviznih režima, osim Flaj Nikija, očeukuje se još nekoliko ponuda od raznih avio kompanija, jer su moguću saradnju za sada najavili „Malev“, „Viz er“, i „Emirati“.

Što se tiče niskobudžetnih kompanija, iako mnogi građani misle da su one jeftine zato što su letelice manje sigurne, suština low cost putovanja je da se karte prodaju preko Interneta i jako su jeftine zato što se rezervišu mnogo pre puta.

Ako nam se pak na nebu pridruži kompanija poput Emirata, Blic piše da bi „njihovo prisustvo beogradski aerodrom sigurno pretvorilo u regionalnog lidera“, jer ova kompanija vrši oko 2 000 letova dnevno i u svetskom je vrhu u civilnoj avijatici.

Pročitajte i ovo...