Home VestiBiznis & Finansije Poljska: Bez vakcina dok one ne budu proverene

Poljska: Bez vakcina dok one ne budu proverene

by bifadmin

Poljska ministarska zdravlja Ewa Kopacz održala je u poljskom parlamentu govor o mogućim posledicama novih vakcina protiv gripa, o kojima mnogi stručnjaci ovde ne žele da govore.

E novine vam nude prevod govora ministarke, čije je pitanje da li je dužnost ministra zdravlja da potpisuje ugovore za dobrobit naroda ili za dobrobit farmaceutskih kompanija dobilo veliki aplauz.

Ona je tim povodom naglasila da postoje internet stranice na kojima proizvođači vakcina moraju objavljivati štetne posledice uzimanja istih, ali izgleda da ovaj lek nema štetnih posledica, što izaziva sumnju stručnjaka. Dakle, nisu objavljeni rezultati kliničkih ispitivanja, detaljan sastav leka, kao ni kontraindikacije. Gospođa Kopacz je rekla kako nije dovoljno sigurna u valjanost ovog leka, te ne želi da ga preporuči široj populaciji (za razliku od naših stručnjaka i ministara).

Na domaćem fejsbuk prostoru javljaju se nove grupe opreznih ali duhovitih građana koji kritikuju našu zdravstvenu politiku, od kojih se izdvaja peticija za live prenos pelcovanja našeg ministra zdravlja. Hoćemo li ga videti?


Pročitajte i ovo...