Home VestiBiznis & Finansije Pretnje autorima Insajdera

Pretnje autorima Insajdera

by bifadmin

Povodom pretnji novinarki B92, Brankici Stanković, oglasio se i UNS, pozvavši policiju da zaštiti novinarku, i u što kraćem roku saopšti rezultate istrage, međutim ostatak profesije ne gaji veliko poverenje u rad policije i zaštitu slobodnog novinarstva u Srbiji.

Brankica Stankovic je posle emitovanja emisije o povezanosti navijačkih grupa sa kriminalom počela da dobija pretnje smrću. Naime, pošto su u njenoj emisiji objavljeni identiteti i krivična dela određenih huligana, na fejsbuku su osvanule pretnje, poput: „Seko, krenula si na ljude i igru gde je život mnogo malo vredi. nisu ovo mafijaši, politicari i korumpirani bogataši… žao mi te je ima da boli!“, „Treba je zaklati i dati ovima iz b92 da je pojedu. Mrtva kurvo!!!“, i sl.

Glavni i odgvorni urednik ove televizije, Veran Matić smatra da ove „primitivne reakcije pripadnika i simpatizera kriminalaca i nasilnika govore o tome da se i dalje osećaju sigurni, bezbedni od ruke pravde. Poruke pretnje upućuju se i institucijama sistema, demokratskim procesima i otkrivaju ideološku pozadinu tih grupa i pojedinaca.“

Međutim, Tadić i Dačić uveravaju javnost da će svi koji imaju neke veze sa ovim pretnjama biti izvedeni pred lice pravde. Novinari podsećaju da je povodom ovog slučaja istu rečenicu, da je „država je preduzela sve mere zaštite, a nadležni državni organi reagovaće u skladu sa zakonom, uhapsiti i procesuirati svakog ko ugožava tuđe živote”, rekao predsednik Tadić i pre dve godine kada su novinaru Vremena, Dejanu Atanasijeviću, postavljane bombe pod prozor. Da podsetimo, napadači na Atanasijevića još nisu poznati.

Pročitajte i ovo...