Home VestiBiznis & Finansije „Prva šansa“ dobra šansa

„Prva šansa“ dobra šansa

by bifadmin

Konkurs za zapošljavanje pripravnika Prva šansa“ ove godine ima veliki odziv, a iz raznih delova Srbije se javljaju zainteresovani poslodavci. Prema vestima iz Bora, u ovom okrugu će biti zaposleno 212 mladih ljudi.

Iako se konkurs zatvara tek 31. marta, broj preduzetnika koji su se javili za učešće u programu NSZ-a je već sada veliki. Za sada su poznati podaci iz Bora, gde se 15 firmi javilo za primanje pripravnika. Prošle godine u Boru je primljen 171 pripravnik, od čega je njih samo 17 ostalo u stalnom radnom odnosu, ali ove godine program „Prva šansa“ ima drugačije uslove, kako bi obavezao poslodavce da zaposle neke od pripravnika.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u januaru ove godine u Srbiji je bilo 2,9 odsto više nezaposlenih nego u decembru prošle godine. Zato je NSZ objavila šest javnih poziva za subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta, finansijsku pomoć prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, kao i poziv za zapošljavanje osoba u okviru planiranih javnih radova u Srbiji.

Pročitajte i ovo...