Home VestiBiznis & Finansije Banka Intesa smanjuje kamatne stope

Banka Intesa smanjuje kamatne stope

by bifadmin

Banka Intesa objavila je danas da će zbog obezbeđivanja jefitnijih izvora finanasiranja smanjiti kamatne stope na kratkoročne kredite namenjene stanovništvu. Ovo se odnosi i na kredite u dinarima i u evrima, za gotovinske, potrošačke, kredite za kupovinu automobila, kao i one za refinansiranje.

Potrošački krediti u dinarima tako će pasti na kamatnu stopu od 19 odsto na godišnjem nivou, a oni indeksirani u evrima na 16 odsto.

Gotovinski krediti „Laki keš“ imaju dinarsku kamatnu stopu sniženu na 22 odsto na godišnjem nivou a u evrima je ona 17 odsto, dok je u ovom slučaju uz depozit kamatna stopa 16 odsto.

U ovu akciju je uključen i novi tip gotovinskog kredita na bazi 105 odsto depozita indeksiranog u evrima sa kamatnom stopom od pet odsto i rokom otplate od 18 do 120 meseci. Posle isteka svakih šest meseci optlate klijent može da podigne depozit u srazmeri otplaćene glavnice kredita, uz proporciju kredit:depozit 100:150.

Krediti za refinansiranje u dinarima imaju kamatnu stopu od 23 odsto godišnje, a u evrima sa depozitom 17 odsto, a bez njega 19.


Krediti za kupovinu novih i polovnih vozila u dinarima se odobravaju po stopi od 19 odsto godišnje, a u evrima 15 odsto, dok je isti godišnji nivo kamatne stope za kredite i za pravna i za fizička lica.

Brzi potrošački – WEB krediti u dinarima imaju mesečnu stopu od 2,50 odsto a u evrima 1,80 odsto.


Pročitajte i ovo...