Home VestiBiznis & Finansije Humanošću protiv gladi

Humanošću protiv gladi

by bifadmin

BANKA HRANE Beograd je nevladina humanitarna organizacija osnovana sa ciljem da doprinese smanjenju siromaštva u Srbiji i borbi protiv gladi i rasipanja hrane. BANKA HRANE poziva sve potencijalne donatore da pomognu u prikupljanju hrane za najsiromašnije u preduskršnjem periodu.

BANKA HRANE se odazvala apelu Centra za socijalni rad Novog Bečeja organizujući akciju prikupljanja hrane za 924 porodice korisnika socijalne pomoći, odnosno 2.314 članova domaćinstava koja se izdržavaju isključivo od ove minimalne novčane pomoći, od kojih su 863 deca.

Organizatori akcije apeluju na kompanije da se uključe u prikupljanje hrane šaljući namirnice do kraja marta, kako bi najsiromašniji dobili ovu pomoć u uskršnjim paketima. Prošlih godina u ovu akciju se uključio veliki broj preduzeća, čije imena se nalaze na spisku na sajtu.

U protekle tri godine BANKA HRANE je sakupila i podelila 97 tona namirnica za oko 12.400 ugroženih lica širom Srbije, a ovim akcijama obuhvaćeni su samohrani roditelji, raseljena i izbegla lica, penzioneri, beskućnici, invalidi, deca, stari i ostale ugrožene kategorije stanovništva. Nadamo se da će u ovoj, kriznoj, godini odziv biti još veći.

Pročitajte i ovo...