Home VestiBiznis & Finansije Bivši vođa Otpora izvršio samoubistvo

Bivši vođa Otpora izvršio samoubistvo

by bifadmin

Jedan od vođa nekadašnjeg pokreta Otpor, Branimir Nikolić, obesio se juče na dečjem igralištu pored jezera Palić. Posle 5. oktobra on je nastavio svoju borbu otkrivanjem podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih dobitnika tranzicije, a živeo je od socijalne pomoći.

Njegovo telo je pronađeno posle prijave prolaznika, a u policiji je rečeno da je najverovatnije reč o samoubistvu. Branimir Nikolić poslednji put je viđen pre dva dana oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića. Poslednjih godina živeo je vrlo teško, isključivo od socijalne pomoći.

Tokom devedesetih on je bio poznat kao borac protiv Miloševićevog režima, prvo kao član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a potom kao aktivista Otpora. Posle 5. oktobra 2000. bavio se projektom „Uterivanje istine“, a javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti. Branimir Nikolić je dva puta bio u zatvoru zbog klevete. Prvi put je odležao šestomesečnu kaznu za klevetu po tužbi biznismena Miodraga Kostića, a drugi put na osnovu presude za klevetu po tužbi Jožefa Kase.

S obzirom na to da je živeći u teškoj finansijskoj situaciji i dalje nastavljao svoju borbu, prijatelji će ga pamtiti po rečima: „Ne dozvoljavam da drugi plaćaju za mene. Želim da odrobijam sve oklevetane ljude. Robijaj, Branči, kad veruješ da se krive Drine mogu ispraviti. Naša pesnica bila je zastrašujuća za Miloševićeve podanike, ali eto kako sam završio. Branči sedi u zatvoru, a oni se sunčaju na svojim jahtama, putuju svetskim morima i okeanima i razmeću se“.

Navodno je ostavio oproštajno pismo, koje u javnosti još nije obelodanjeno.

Pročitajte i ovo...