Home VestiBiznis & Finansije FIDES konferencija: Praktična znanja o finansijama

FIDES konferencija: Praktična znanja o finansijama

by bifadmin

FIDES konferencija, tradicionalna AIESEC konferencija iz oblasti finansija koja predstavlja sponu između najboljih studenata i najuspešnijih firmi, biće održana 10. i 11. aprila 2010. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta. Rok za prijavu je 08. april 2010. godine, a učešće na konferenciji je besplatno.

Cilj ovog projekta je da studenti steknu nova saznanja iz oblasti finansija i da stvore jasniju sliku o svetu finansija koji ih čeka pošto završe fakultet. Konferencija će trajati dva dana tokom kojih će 150 učesnika imati priliku da steknu neverovatno praktično iskustvo.

Prvog dana konferencije učesnici će prisustvovati predavanjima na određenu temu u toku kojih će u panel diskusiji razgovarati o finansijskom tržištu u Srbiji. Nakon toga sledi koktel gde će delegati moći da razmene utiske i u neformalnom okruženju steknu važne kontakte sa predstavnicima kompanija.

Drugi dan je zamišljen kao „Dan radionica“ gde će studenti u skladu sa interesovanjima biti podeljeni u grupe u okviru kojih će kroz interaktivan rad pristupati rešavanju određenih problema. Ovogodišnji FIDES predstaviće aktuelne teme iz oblasti finasija, bankarstva, revizije, osiguranja, berzanskog poslovanja, investicionih fondova i konsaltinga.

Inače, AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima.

Pročitajte i ovo...