Home VestiBiznis & Finansije Đavoli u Vatikanu

Đavoli u Vatikanu

by bifadmin

Ovo smo mogli da nazovemo i „Smešna strana religije“, ali ne želimo da se suprotstavljamo stručnim teolozima. Naime, poznati egzorcist otac Gabrijel Amort tvrdi da su brojni seksualni skandali iz Vatikana dokaz da tamo sad obitava đavo.

Ako se pitate koje su njegove kvalifikacije, egzorcista Gabrijel Amort kaže da se za 25 godina rada obračunao sa 70.000 slučajeva opsednutosti đavolom i da zato zna da prepozna njegovo prisustvo u Vatikanu. On tvrdi da kardinali ne veruju u boga a da su bišopi u komunikaciji sa đavolom.

Još jedan njegov primer „sotonskog ponašanja“ su zataškavanja smrti raznih osoba, poput komandanta Švajcarske garde, njegove supruge i jednog stražara. Iako je zvanična istraga potvrdila da je stražar načinio ubistva pa izvršio samoubistvo, otac Gabrijel veruje u tvrdnje da je četvrta osoba bila umešana u zločin, ali da je to prikriveno.

Neki misle da su ove izjave samo marketing za knjigu „Memoari egzorciste“ koju je otac Gabrijel nedavno objavio, a sveštena lica smatraju da je preterana tvrdnja da đavo obitava u Vatikanu.

Pročitajte i ovo...