Home VestiBiznis & Finansije Novinari dobijaju ulice, ali ne i imena svojih ubica

Novinari dobijaju ulice, ali ne i imena svojih ubica

by bifadmin

Jedna ulica u Jagodini dobiće ime Milana Pantića, ubijenog novinara koji je pisao o jagodisnkim kriminalnim aferama. Dok ova vest dobija pohvale javnosti, Jovo Ćuruvija, brat ubijenog Slavka uputio je apel njegovim kolegama i profesionalnim udruženjima novinara da se založe za otkrivanje njegovih ubica.

Jovo Ćuruvija poziva javnost da svakodnevnim pritiscima prisili vlast u Srbiji da izvede pred lice pravde naručioce, organizatore i ubice novinara i vlasnika lista „Dnevni Telegraf“. On je rezigniran činjenicom da je svaka vlast to obećavala, a nijedna nije ispunila. Za 11 godina, koliko je prošlo od Slavkove smrti, nijedna istraga o njoj nije dala rezultate. Jovo Ćuruvija kaže da su čak neki pripadnici Službe državne bezbednosti, koji su servisirali ubice, napredovali u državnim službama.

Da podsetimo, Slavko Ćuruvija je ubijen u aprilu 1999. godine, a sada će još teže biti utvrditi ko su počinioci zločina zbog vremenske distance. Za vreme vladavine Slobodana Miloševića, još nekoliko novinara je ubijeno, a istragei dalje ne daju nikakve rezultate. Više o Miloševićevim metodama gušenja slobode štampe možete pročitati ovde.

Pročitajte i ovo...