Home VestiBiznis & Finansije Rezultati EFG Eurobank u Srbiji

Rezultati EFG Eurobank u Srbiji

by bifadmin

Posle finansijskog izveštaja Eurobank EFG Grupe, stigao je izveštaj za Eurobank EFG u Srbiji, koji kaže da je ukupna aktiva kompanije porasla za 18,4% u odnosu na prošlu godinu i dostigla 147 milijardi dinara, što je doprinelo uvećanju tržišnog učešća na 6,8% i četvrtoj poziciji u Srbiji.

Dobit Eurobank EFG u Srbiji je posle poreza iznosila 2,8 milijardi dinara.

Banka je poboljšala likvidnost u 2009. god. uvećavši bazu depozita za 6% na 71 milijardu dinara. U junu je potpisala je ugovor sa Evropskom investicionom bankom (EIB) za kreditnu liniju u vrednosti od 50 miliona evra za kreditiranje srednjih i malih preduzeća.

Eurobank EFG u Srbiji zauzima treću poziciju po ukupnom kapitalu. Tako je na kraju 2009. god. ukupan kapital iznosio 38,4 milijarde dinara, a racio adekvatnosti kapitala iznosio je 18,3%.

Što se tiče metoda borbe protiv krize, ova banka saopštava da postiže dobre rezultate kada je u pitanju kontrola troškova. Izuzevši efekte po osnovu fluktuacije nacionalne valute, troškovi su smanjeni za 13% u odnosu na prethodnu godinu, tako da je odnos troškova i prihoda smanjen za 2%, i iznosio je 48% na kraju 2009. godine.

Pročitajte i ovo...