Home VestiBiznis & Finansije Studenti primenom menadžerskih veština do prvog zaposlenja

Studenti primenom menadžerskih veština do prvog zaposlenja

by bifadmin

Evropska studentska organizacija ESTIEM sa Fakulteta organizacionih nauka po četvrti put organizuje manifestaciju internacionalnog i edukativnog karaktera “Case Study Show 2010“ koja će se održati od 22. do 24. aprila na Fakultetu organizacionih nauka.

Studenti FON-a zajedno sa kolegama iz cele Evrope, imaće priliku da se okušaju u ulozi menadžera i da primenom svojih znanja reše studije slučaja kompanija L’Oreal Balkan, Telekom Srbija, Japan Tobacco International, Holcim, Coca Cola Hellenic i Microsoft i dođu do svog prvog zaposlenja ili stručne prakse.

Case Study Show je jedan od najvećih projekata edukativnog karaktera i ima za cilj da podigne kvalitet obrazovanja naših studenata. Studija slučaja predstavlja savremen način učenja koji dolazi sa Harvarda, i zahteva da studenti sva svoja teoretska znanja stečena tokom studiranja integrišu i za kratko vreme prikažu u vidu rešavanja konkretne problematike.

Studenti će prva dva dana Case Study Show-a prezentovati svoja rešenja problema, a poslednjeg dana, 24. aprila, imaće priliku da kroz radionice ostvare interaktivni odnos sa predstavnicima kompanija. Na ovaj način kompanije dobijaju jasan uvid kako u rad pojedinaca, tako i u njihovo snalaženje u timskom radu, a za najistaknutije studente završnih godina postoji mogućnost prvog zaposlenja.

Prvog dana događaja održaće se Company Day na kome će svi prisutni moći da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija, ostave svoj CV i tako ostvare priliku za potencijalno zaposlenje. Oni nešto mlađi, srednjoškolci imaće priliku da dođu i osete put uspeha, ali i izazova koji će morati da ponesu kao budući studenti.

Projekat su podržali Savet stranih investitora, Ministarstvo omladine i sporta, Fakultet organizacionih nauka, kao i Smart kolektiv, kao osnivać Foruma poslovnih lidera Srbije (BLF).

Pročitajte i ovo...