Home VestiBiznis & Finansije Beograd: Psu odsečene sve četiri šape

Beograd: Psu odsečene sve četiri šape

by bifadmin

U beogradskom naselju Medaković 2 pronađen je jednogodišnji pas kome su odsečene sve četiri noge. Još nije utvrđeno ko je počinilac ovog monstruoznog zločina, a javnost je zgrožena i apeluje na nadležne organe da se što pre pozabave ovim pitanjem.

pasNesrećnog psa je pronašla Sandra Spoja ispod automobila u Ulici Radovana Simića Cige, a potom pozvala instruktora pasa koji je uspeo da ga izvuče ispod šasije. Pas je bio u veoma lošem stanju, dehidriran, sa upalom preostalih kostiju. Veterinari su stabilizovali njegovo stanje, iako je osakaćen ležao više od nedelju dana. Nazvali su ga, odnosno nju, Mila.

Veterinari koji su sanirali poverde kažu da Mila nije stradala u nekoj nezgodi, jer su rezovi suviše pravilni, i najverovatnije načinjeni sekirom. Sada, jedino rešenje za Milu je ugradnja proteza koje se ne proizvode u Srbiji, ali opet bi morala ponovo da uči da hoda. Dok ne bude udomljena, ostaće u veterinarskom stacionaru. O donacijama za proteze možete se informisati na protezezamilu@b92.net, a ako želite da se uključite u akciju traženja krivca već postoji i grupa na fejsbuku.

U akciji nabavke proteza učestvovaće i grad Beograd, prema izjavi gradonačelnika Đilasa, ali građani su besni i traže da pored Đilasa, i ministar policije Dačić odradi svoj deo posla.

Protest ljubitelja životinja
Na vest o sakaćenju psa Mile, mnogi ljubitelji životinja samoinicijativno su se organizovali i preko Fejsbuka i drugih društvenih mreža pozvali istomišljenike da im se pridruže u okupljanju koje je zakazano za 17.00 časova ispred Skupštine Beograda.

Pročitajte i ovo...