Home VestiBiznis & Finansije Dinkić: PDV neće rasti na 22 posto

Dinkić: PDV neće rasti na 22 posto

by bifadmin

Ministar Dinkić negirao je tvrdnje da će PDV porasti, dodavši da će intervencija u poreskoj politici ipak biti, ali da su one vezane za uvođenje jedinstvene stope PDV-a od 18 odsto i smanjivanje poreza na zarade na 10 odsto.

Gostujući u emisiji Kažiprst, on je rekao da insistira na ujednačavanju PDV-a od 18 odsto, sa tim da će neki proizvodi biti manje oporezovani. Što se tiče smanjenja poreza na zarade, on ima za cilj povećanje zaposlenosti.

Međutim, ova neslaganja sa ministarkom Dragutinović nisu još sasvim razrešena, te jedino što se zasigurno zna je da će ipak biti intervencija u poreskoj politici.

Kažu da je sigurno to da će se ova Vlada orijentisati na preorijentaciju privrede na izvoz, koji je u prva dva meseca ove godine uvećan, ali ne u dovoljnoj meri. Pored povlastica za izvoz koje trenutno imamo, za povećanje izvoza trebalo bi ulagati u unapređenje preduzetništva i otvaranje što većeg broja radnih mesta, što Dinkić sada obećava.

Ministar šalje optimistične signale, za razliku od nekih drugih ekonomista, a pritom se poziva na prognoze Svetske banke, koja je objavila da će se Srbija vratiti na stope privrednog rasta od pet do šest posto.

Pročitajte i ovo...