Home VestiBiznis & Finansije „Naš Beograd“ u nedelju

„Naš Beograd“ u nedelju

by bifadmin

Tradicionalna velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom „Naš Beograd“ održaće se 12. juna 2010. godine na nekoliko lokacija u Beogradu i okupiće više od 400 volontera – zaposlenih u kompanijama članicama Foruma. Cilj akcije „Naš Beograd“ je promovisanje koncepta volontiranja zaposlenih u domaćem poslovnom sektoru, kao i podsticanje građanskog aktivizma i povezivanje privatnog, javnog i civilnog sektora u rešavanju problema lokalne zajednice. Akcija se realizuje uz podršku USAID-a, Instituta za održive zajednice i Pontis Fondacije.

Volonteri će biti angažovani u nekoj od volonterskih aktivnosti koje će se istovremeno odvijati na više lokacija u Beogradu:

* Dom za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“ od 10.00-14.00 akcija čišćenja doma, sređivanje terena za basket i druženje s decom.
* O.Š. „Dušan Dugalić“, osnovna škola za decu sa ometenošću u mentalnom razvoju od 10.00-14.00h akcija čišćenja dvorišta škole, farbanje i lakiranje klupica, postavljanje krova na „letnjim kućicama“, postavljanje žardinjera.
* Deca bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“ od 10.00-14.00h akcija sređivanje dvorišta, farbanje fasade, sređivanje prostora bivšeg „zoo vrta“; krečenje kreativnih soba, pravljenje sadnica za terase.
* Gerontološki centar, PJ „Dom Bežanijska kosa“ od 10.00-14.00h akcija uređenja dvorišta – farbanje klupica, košenje, čišćenje; ulepšavanje soba –postavljanje i sađenje rasada u sobama i na terasama takozvanih ležećih korisnika, druženje sa korisnicima.
* Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju MNRO – Stari Grad od 10.00-14.00h akcija pomoć u „Skloništu“ – reciklažnom centru: vršiće se razvrstavanje reciklažnog otpada, njihovo slaganje, razvrstavanje; pomoć u uređenju „Skloništa“
* Park prijateljstva – Ušće od 10.00–14.00h, akcija uređenja pešačkih staza, farbanje klupica, druženje srednjoškolaca, interaktivna predstava na temu rešavanja sukoba i nasilja nad mladima.
* NVO „Kreativno edukativni centar – KEC“ od 10.00-14.00h akcija: izlet na Avalu sa korisnicima centra , igranje društvenih igara i druženje.
* Magazin „Liceulice“ – obuka budućih prodavaca ovih “uličnih” novina – beskućnika i mladih koji žive i rade na ulici.

Inače, Forum poslovnih lidera je prva mreža kompanija posvećenih društvenoj odgovornosti u Srbiji, a čine je: RDP B92, Erste Bank, Holcim Srbija, Société Générale banka, U. S. Steel Serbia, Lafarge BFC, Coca-Cola Hellenic, DIN Philip Morris International, British American Tobacco, PricewaterhouseCoopers, Droga Kolinska, VIP mobile, KPMG i Državna Lutrija Srbije.

Pročitajte i ovo...