Home VestiBiznis & Finansije Proglašena najbolja preduzetnica

Proglašena najbolja preduzetnica

by bifadmin

Posle proglašenja „Gazdarice“, tj. dodele nagrade za vlasnicu najuspešnijeg registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, juče je proglašena i pobednica konkursa za najbolju preduzetnicu. „Žena za sva vremena“ dobila je novčanu nagradu od 500.000 dinara u akciji motivisanja žena da se upuste u sopstveni biznis, koju su organizovali Opportunity banka (OBS) u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i javnim servisom RTS.

Okupljene na dodeli nagrade je iznenadila mladost pobednice, Sanje Knežević, a samim tim i njena odluka da razvija biznis u ruralnom okruženju, s obzirom na sveopštu beogradizaciju. Naime, ova devojka se seoskim turizmom bavi već četiri godine kroz projekat rekonstrukcije i adaptacije zaseoka starog preko 200 godina u selu Latkovac. Ona živi od seoskog turizma, a Latkovac je sve češće domaćin raznih kulturnih dešavanja, poput koncerata, od izvorne do klasične muzike. Jedino što joj je do sada falilo bila je konferencijska sala kako bi na njenom imanju mogli da se organizuju predavanja i seminari, ali upravo u tome će joj pomoći nagrada od 500.000 dinara, kojima će adaptirati vinski podrum, izgraditi letnju scenu i sl.

Ovo je ne samo dokaz da žene u Srbiji mogu biti uspešne u sopstvenom biznisu, već i poruka da veliki gradovi nisu jedina šansa za uspeh u poslu. Nagrada je inače ustanovljena kao podrška ženskom biznisu i promovisanju samozapošljavanja, jer kao što su predstavnici OBS-a na promociji pomenuli, mikrokreditiranje koje ova banka pruža na terotoriji naše zemlje do sada je uticalo na održanje ili otvaranje oko 50 hiljada radnih mesta.

Mirjana Dmitrović, menadžerka za marketing i komunikacije OBS, na dodeli nagrade rekla je da su „na konkurs za nagradu „Žena za sva vremena“ stigle prijave iz svih
krajeva Srbije, što nas je dodatno ohrabrilo u nameri da motivišemo žene da pokrenu sopstveni posao, imajući u vidu da je samozapošljavanje jedan od najefikasnijih načina za prevazilaženje krize“. Zato je nagrada i nazvana „Žena za sva vremena“, ovo je dokaz da žene mogu biti uspešne u poslovanju kako u uređenim društvima, tako i u kriznim vremenima, ako su dovoljno motivisane.

Pročitajte i ovo...