Home VestiBiznis & Finansije Kvartalni rezultati Telenora u Srbiji

Kvartalni rezultati Telenora u Srbiji

by bifadmin

Kompanija Telenor u Srbiji u drugom kvartalu ove godine u Srbiji imala je prihod od 625 miliona norveških kruna (oko 78,1 miliona evra), što je za 16 odsto manje u odnosu na isti period u 2009.

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške grupe, smanjen je za 7.000 u drugom kvartalu ove godine, na 2.882.000, a udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije zadržan je na 34 odsto.

Dobit u dinarima pre odbijanja kamate, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je za dva odsto, uglavnom usled smanjenja operativnih troškova za 10 odsto, što je rezultat manjeg obima nenaplativih dugovanja, kao i nižih prodajnih i marketinških troškova.

Telenor d.o.o. je u maju 2010. broj zaposlenih smanjio za 10 odsto. Na globalnom nivou, Telenor je u drugom kvartalu 2010. godine ostvario prihod od 25,2 milijarde norveških kruna, što je za pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Operativna dobit je dostigla 2,9 milijardi norveških kruna. Tokom drugog tromesečja, broj mobilnih korisnika Telenora porastao je za 5,4 miliona, i sada iznosi 184,4 miliona.

Pročitajte i ovo...