Home VestiBiznis & Finansije SAE institut u Beogradu

SAE institut u Beogradu

by bifadmin

SAE Institut, svetski obrazovni lider u oblasti kreativnih medija najavio je danas otvaranje fakulteta u Beogradu, čime će nastaviti širenje mreže internacionalnih fakulteta. Novi fakultet u Beogradu će se pridružiti lancu od 56 važnih gradova u kojima se SAE Institut trenutno nalazi, uključujući London, Njujork, Berlin, Minhen, Pariz, Milano, Istanbul, Madrid, Atina, Sidnej, Dubai, Los Anđeles i Singapur.

SAE Institut će koristiti internacionalno iskustvo u obrazovanju stečeno u protekle 34 godine u 25 zemalja, sa tendencijom pozicioniranja fakulteta u Beogradu kao regionalnog centra za digitalno i novo medijsko obrazovanje počev od audio tehnike, režije, multimedije, web dizajna do digitalne animacije.

“Otvaranjem fakulteta u Beogradu želimo da i u Srbiji promovišemo naš specijalni brend kreativnog i novog medijskog obrazovanja. Smatramo da je napredak bilo koje zajednice utemeljen u standardima, raspoloživosti i kvalitetu njenog obrazovnog sistema i to zasigurno priža praktične koristi za društvo. Verujemo da ćemo prisustvom u Srbiji doprineti podizanju standarda medijske industrije kroz najsavremenije obrazovanje i osposobljavanje profesionalnih kadrova”, izjavio je Romy Hawatt, direktor SAE grupe.

“Činjenica da postoji ogroman rast u multimedijalnoj industriji u ovom regionu i zahtev za kreativnim medijskim kursevima visokog kvaliteta kao što su oni koje nudi SAE nas je navela za širenjem naše mreže i u Beogradu. Izuzetno mi je zadovoljstvo što ćemo otvoriti SAE Institut u Srbiji po prvi put i radujemo se da dočekamo i svoje prve studente”, dodao je Edward Tonchew, direktor SAE Instituta u Beogradu. Fakultet u Beogradu će raspolagati i najsavršenijim uredjajima i opremom, a u ponudi su niz redovnih i vanrednih studija, kurseva (akreditovanih od strane Middlesex University u Londonu) na četiri odseka. Zvanično otvaranje SAE Beograd je predvidjeno za septembar, kada se očekuje upis studenata na akademsku godinu koja počinje u novembru.

Pročitajte i ovo...